AANGESLOTEN EKR VERENIGINGEN
GKV DE GRENSKEERLKES
GKV De Grenskeerlkes Prins Ed 1e
vlnr : Adjudant Fred, Prins Ed 1e
Prins Ed
Ed van Duin, geboren op 2 maart 1964 in Enschede, is 55 jaar en is de 46e Hoogheid van GKV de Grenskeerlkes in 2020.

De wens dat hij ooit prins zou worden is eindelijk in vervulling gegaan.
15 jaar geleden werd hij gevraagd door zijn vriend Fred Nijhuis, die toen Prins van de Daaltrappers werd, of hij zijn Adjudant wilde worden.
Onder het motto “Dolle pret met Fred en Ed” hebben zij in 2004 - 2005 een geweldig mooi carnavalsjaar samen mogen beleven.
Nadat hun jaar voorbij was, hebben zij elkaar de belofte gedaan om het ook een keer andersom te doen, maar helaas kwam het er maar niet van. Nadat Ed van Duin net lid was geworden bij de vereniging , werd hem vorig jaar gevraagd of hij Prins wilde worden bij de Grenskeerlkes.
Met in het achterhoofd wat zij elkaar toen beloofd hadden, hoefde Ed van Duin niet lang te zoeken naar een Adjudant. Want het werd zijn vriend Fred Nijhuis, die altijd tegen hem gezegd heeft: “Als jij Prins word en het maakt me niet uit waar, ben ik je Adjudant!” En die belofte is hij nagekomen en hoefde Fred Nijhuis niet eens na te denken om JA te zeggen. Als vrienden kennen zij elkaar al heel lang en zit het carnaval diep in hun genen en houden ze van feesten.
Na vele jaren als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn geweest op de markt met de verkoop van bedmode, werkt Ed van Duin nu voor Traffic Beveiliging op de Botswagen en als verkeersregelaar. In zijn vrije tijd geniet hij van het leven en van zijn kleinzoon Sven en dochter Marcella
Adjudant Fred
Fred Nijhuis is geboren op 19 oktober 1959 in Enschede is 60 jaar. Fred is in 1983 getrouwd met Carin Kerver.
Samen hebben ze 2 kinderen, dochter Loraine en zoon Kelvin.
Daarnaast zijn ze in het rijke bezit van 2 kleinzoons Collin en Lennon, ook wel de Twins genoemd.

Eindelijk, na 15 jaar gaat het toch gebeuren! Nu lossen Ed en Fred  de belofte naar elkaar toe in. Fred  Nijhuis was ook zeer vereerd dat de 46e Hoogheid van GKV de Grenskeerlkes, Prins Ed, hem vroeg om zijn Adjudant te willen worden.

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als afdelingshoofd en manager bake off bakkerij in de supermarkt en bedrijfsleider van een wasserij, is Fred Nijhuis het de laatste jaren wat rustiger aan gaan doen. En rijdt hij nu als chauffeur/bezorger op een bestelbus. Eerst voor Bakkerij Beunders en sinds januari 2019 is Fred Nijhuis werkzaam bij het mooie bedrijf van Middelkamp Vis. 

De  hobby’s van Fred Nijhuis zijn voetbal en muziek. En in zijn vrije tijd helpt hij zijn zoon Kelvin met zijn Drive-in K. Equipment. Waar Fred Nijhuis nog steeds regelmatig als dj staat te draaien op feesten en zeker in de periode van het carnaval.

Want zoals ons motto het al zegt:
“Noa 15 joar is wier Dolle Pret met Ed en Fred”


INFO
Postadres
Enschedese Karnavalsraad
bandoenstraat 40
7535 CB Enschede

Tel: 0633444149
E-Mail: info@ekr-enschede.nl
0633444149