AANGESLOTEN EKR VERENIGINGEN
EKV / EKR   STADSPRINS
Stadsprins Enschede
KREKKELSTADSPRINS RICHARD (HOEKSTRA)
Richard is 39 jaar, getrouwd met Patricia (44), Richard heeft drie kinderen, Jurjen 17 jaar, Elena 15 jaar en Senn 8 jaar oud.
Richard heeft al heel vaak geroepen dat hij een keer Stadsprins wordt van Krekkelstad. In 2020 was het dan ook zo ver. De keuzecommissie was het met elkaar eens dat hij zich mocht presenteren als Krekkelstadsprins.
Richard is geen onbekende binnen het Enschedese carnaval. Al vroeg vierde hij carnaval bij de Eilermennekes van VV Eilermark. 7 jaar geleden werd hij lid van de Daaltrappers en daar hoefden ze dan ook niet lang te wachten totdat hij daar Hoogheid werd, dat was in 2016. Na dat jaar wilde hij  graag meer doen binnen het carnaval, en zo gebeurde het ook. Hij werd lid van de Raad van 11 van de EKV en in 2019 ook nog vorst van deze Vereniging.
Dat Frits (Pen) en Peter (Holkenbrink) zijn secretarissen werden was ook geen moeilijke keuze. Ze zijn met elkaar al hele goede vrienden. En toen Frits gevraagd werd om secretaris te worden zij deze "dat wil ik wel maar dan moet Peter aan de andere kant staan".
Solargroep Twente is Richards andere grote 'passie'.  Als eigenaar van Solar Groep Twente zorgt hij er voor dat op menig Nederlands dak 'zijn' zonnepanelen liggen. Zijn vrouw Patricia regelt daar de zaken op kantoor.
Richard zwaait dit jaar, als 50e Krekkelstadsprins en tevens 61e Prins van de EKV, de scepter over het narrenvolk van Krekkelstad onder zijn motto:
Met’n zunne en 11 panelen op ’t dak. Karnavalt wie’j Krekkelstad plat!


INFO
Postadres
Enschedese Karnavalsraad
Brammelobrink 27
7545 XW Enschede

Tel: 0614525820
E-Mail: info@ekr-enschede.nl
0633444149